-    Г-н Цанов, бихте ли разказали предисторията на случая със

...
-    Г-н Цанов, бихте ли разказали предисторията на случая със
Коментари Харесай

Как Алексей не ме хвана, че записвам заплахите му и хвалбите за манипулация на изборни машини: Стани

-    Г-н Цанов, бихте ли разказали предисторията на случая със заканите, които Ви е отправил Алексей Петров, а Вие пуснахате в своя ютюб канал с над 530 000 клиенти записи от тези закани?

 

-    Хакерът " Емил Кюлев " се свърза с мен в края на 2021-ва с готовност да създадем клип и надлежно даде задоволително доказателства: търсачката му Магаданз за крадени персонални данни фактически я има, тя даже не е в Тъмната мрежа, има записи с Алексей Петров, в които той не го назовава " лъжец ", не го назовава " манипулатор ", а ТЕРОРИСТ, което на мен ми споделя, че има автентичен теч на данни от ЛевИнс. Теч на данни от компания, която не е уведомила своите клиенти, че са изтекли може да значи големи санкции по линия на Европейски Съюз: 4% от оборота, не от облагата. Сравнително наскоро бях правил друга тематика с хакери и го оставих за по-натам. 4 месеца по-късно аз се свързах с хакера, като методът е Телеграм. Неговият е по този начин проведен, че имаш право единствено да му пишеш, нямаш право да му се обаждаш: връзката е едностранна. Прие. Поканих за ководещ най-младия банков обирджия в историята Стефан Чолаков, с който имах проблеми в следствие

 

-     Ако Ал. Петров назовава " терорист " този хакер, а той Ви е пробил връзките, както самичък се хвали и Ви демонстрира разпечатки на преписка, които публикувахте, самият той терорист ли е тогава?

 

-    Добър въпрос. Така излиза, да!

 



 

-     Казахте и друго доста значимо: даже Телеграм, който се води кодиран и най-сигурния канал за връзка, ли беше пробил в действителност Алексей Петров,  както и всичките други е-комуникации и обществени мрежи, които ползвате?

 

-    Когато хакерът се свърза с мен, с цел да ми покаже, че е законен, първото нещо, което казва  е: Станислав Цанов ли е? Аз му споделям: Да. Вие живеете в еди кой си квартал, в еди  кой си блок, на еди кой си етаж, вашата предходна кола е марка еди коя си, с регистрационен номер еди кой си, Вашата  майка е с ЕГН еди какво си, вашият татко с ЕГН... И почва да ти изброява, до момента в който самичък не го спреш, до момента в който самичък не кажеш: Какво става!? Той знае неща за теб. Петров ми сподели разпечатки на мои известия в мрежите, които няма по какъв начин да има.
Алексей се свърза с мен два часа след стартирането в ютюб на клипа с " Емил Кюлев ", като това, което не споделям в новото видео, с над половин милион гледания за 5 дни е, че има човек, който ме предизвестява, че АП ще се свърже с мен. Да кажем, човек, който познаваме и двамата, човек от IT сферата. И този човек ми сподели: „ Ще ти се обади Алексей, очаквай това позвъняване, вдигни на този номер ”. Аз му нямах номера. Човекът добави: „ Съответно приказва с него, няма да ти се обади неприятно надъхан и фактически той ми звънна, в началото не толкоз неприятно надъхан ”. Така и стана, искаше да смъква видеото, само че в никакъв случай не ми го сподели непосредствено. Алексей говореше завоалирано, разчиташе, че, откакто знам кой е той, самичък ще взема ограничения. Опита се да ме убеди, че в случай че не смъква видеото автоматизирано ставам съизвършител в тероризъм. Но в течение на диалога, част от който пуснах, в това число по какъв начин е имал надзор върху машини и резултатите на изборите, нещата, да кажем, че потеглиха да ескалират. Както сте чули, той говореше по неговия метод: не покачва звук, но  - да кажем човек с IQ над 50 - ще разбере:  „ Думам ти дъще, сещай се снахо ”. Какво значат препоръките му и какъв брой тъкмо препоръки и рекомендации са или е вменяване на отговорности в неговия си жанр.

 

-     Той Ви споделя в клипа, с изключение на за операции на изборни машини, непосредствено, че сте сбъркали, ще си платите, дори: „ Ще изчезнеш ”. Странно е и, че след публикуването и толкоз необятната известност на клипа Ви със записите, никоя институция не се е обърнала към Вас. Много е забавно връзките на какъв брой публицисти и други публични фигури са били пробити от хакерите на Петров и какви неща е знаел той, в това число най-лични, за много хора....

 

-    Той доста разчиташе на това, че ти знаеш неговата история, че аз знам неговата история и добре съм я описал в клипа преди този момент. Респективно да знам, че това, което ми споделя има тежест зад себе си и евентуални последици, тъй че, когато ме поучава, то не е тъкмо съвет. Това беше моментът, в който взех решение да запиша диалога.

 

-     Добре. За нас е необичайно по какъв начин човек, който преподава сигурност,  имаше пробива, който е довел до убийството, поради него и неговата несъобразителност.  Когато вие се срещнахте,  той  дали е могъл да вземе ограничения, да не го запишете? За нас беше доста необичайно по какъв начин са Ви оставили да го запишете – имал е и защита, има си и специфични заглушаващи устройства, които пречат на записи...?

 

-    И за мен също е необичайно. Всъщност той знае, че го протоколирам и сега, в който стартира записът той омекна, продължи си с неговите тези, само че омекна.

 

-     Казахте, че ще запишете диалога ли?

 

-    Не, сега, в който натиснеш копчето за запис по време на диалог, просто  се получава аудио известие към другата страна: „ Този диалог се записва, води се запис ”.

 

-     Говорим за персоналната среща с него, от която имате запис. Как не е взел ограничения? Това е супер по неволя, да не кажем неуместно от негова страна, изключително при ясното схващане, че ще насочва закани с изгубване.... А можехте да носите и оръжие, от кое място да знае, изключително пък след неприятния телефонен диалог, в който е почнал със заканите?

 

-    Аз доста се чудих дали да го направя този запис при срещата ни, тъй като какво щеше да стане, в случай че ме преджобеха. Аз бях по къси гащи, то тогава беше ранния септември, още беше топло. Предполагам, че просто не е подозирал, че запис е вероятен.

 

-     Въобще не Ви ревизираха, по този начин ли?

 

-    Не ме ревизираха. Те, в случай че ме бяха ревизирали.... Проблемът на Андроидите е, че когато вършат запис, в случай че не си хакнал, не си си играл със програмен продукт, което аз не съм направил,  светва една лампичка. И той, в случай че беше видял телефона, щеше да види тази алена лампичка  и респективно щеше веднага  да разбере, че се води запис. Но не видя нищо. Не видя. Иначе нямаше по какъв начин това нещо в моя телефон да работи, без да се разбере, че се води запис. Така, че  при мен това беше рискът: да ме преджобят охранителите, тъй като бях с къси гащи, и надали се е съмнявал, може просто да е самонадеяност.

 

-     Пореден пробив в неговата експертност, по този начин излиза. Представете си следната обстановка: живеете на село, всички в селото Ви познават и желаят да Ви убият. Имате два разновидността - въоръжавате се като слагате бронирани прозорци и бронирани порти на къщата си, или бягате от селото. Сега да прехвърлим тази обстановка в света на технологиите. Как можете да се въоръжите и да се предпазите, или в случай че изберете втория вид, по какъв начин можете да избягате от това да Ви пробият устройствата, които ползвате и да Ви слухтят и наблюдават? Разбрахте ли въпроса? Май не го зададох вярно.


 

- Напротив, въпросът беше доста добре дефиниран и е заложен в удачното време. Въпросът е колкото механически, толкоз и обществен. По-скоро да е обществен. Няма избавление на техническо равнище. Всеки може да бъде заловен, тъй като всеки оставя следи. Дори един косъм да оставиш, една виртуална диря. Имаше един дилър, който, макар, че ползваше Тъмната мрежа за своите покупко-продажби, беше хванат. Въпрос на време е да те заловен изключително в случай че се впрегне огромен запас против теб. По отношение на образеца със селото, който дадохте ще кажа, че все нещо ще жертваш, би трябвало да избереш обаче каква жертва ще направиш. С специалността си или със здравето си.

 

- Защо не изтрихте видеоклипа след " препоръките " на Ал. Петров?

 

- Заради 400 и няколко хиляди тогава, към този момент 500 и няколко хиляди души. Заради това, че тези хора виждат нещо в моя канал, което другаде го няма. И поради себе си, не бих могъл да се погледна в огледалото по-късно. Сякаш тежестта на всичко това, което върша, щеше да падне.

 

- Не Ви ли е боязън?

 

- Границата сред параноя и боязън е доста тънка. Аз тогава усещах параноя, не боязън. Исках да споделя нещо с другари, само че знаех, че някой различен, трето лице, ме следи, чува какво приказвам, и чете нещата, които пиша. И това не е просто доктрина на конспирацията, това е потвърден акт.

 

- Не се ли опасявате, че може да Ви застигне същата орис като тази на Боби Цанков и Георги Стоев?

 

- Има подобен сюжет, само че истината е, че тези хора бяха свързани с гангстерския свят, бяха част от него, до момента в който аз съм вън от него. Аз проучвам този свят, приказвам с хора от този свят, само че аз самият не съм част от това.

 

В събота гледайте нови разкрития по тематиката в канала „ Цанов напред и нагоре ” в ютюб, а предходната серия от житейския трилър и сега е налична в интернет.          

 
Тони Коцаков
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР